WE ARE FAMILY

Nieuw concept voor huize Lydia

Huize Lydia, een buurthuis aan het Amsterdamse Roelof Hartplein. Een opdracht waarbij we het interieur transformeren van dit buurthuis maar daarbij rekening houden met de huidige gebruikers en de sociaal maatschappelijke bestemming in stand houden.

We are family is een concept waarbij de huidige oudere bezoeker (middelbaar) wordt gekoppeld aan een ander probleem in Oud-zuid. Namelijk de jeugd die één van de meest kwetsbare groep is in Oud-Zuid door onder andere het weinig ouderlijke toezicht. Kinderen uit welgestelde gezinnen. Deze jeugd mist een plek om thuis te komen.

 

Dit is de basis geweest voor het concept we are family waarbij het draait om thuiskomen in een huiselijk Lydia. Het ontmoeten van familie Oud-Zuid waarbij we de huidige bezoeker koppelen aan de jeugd die we nog niet in het buurthuis zien.  Uiteraard hoort er bij een familiegevoel ook een familiehuis. Het buurthuis is daarom ingedeeld in ruimtes die ook in een familiehuis te vinden zijn: een voordeur, hal, huiskamer, keuken, studeerkamer en speelkamer. In huize Lydia is een splitsing gemaakt tussen boven en beneden. Boven is gericht op volwassenen en de gehele familie (huiselijk en warm) en beneden is gericht op jongeren (speels en fris).

 

Dit project is in samenwerking met Cathelijne Godron gemaakt en is een fictief project voor Huize Lydia te Amsterdam.

// IMPRESSIES RUIMTES:

// MEDIA: